2014. január 8., szerda

Hogy mik vannak....

Nem voltam szószátyár az utóbbi időben. Komolyabb dolgaim is akadtak, mint a blogolás. Persze sokszor eszembe jutott, hogy erről és arról is lenne véleményem, de manapság minden sikamlós témának tűnik, s lehet ezt megalkuvásnak, vagy gyávaságnak nevezni, de inkább megtartöm magamnak a füstölgéseimet. Legfeljebb drága  Apukát fárasztom vele, Ő pedig már 39 éve edződik az örökös mormogásomon. Azért jó néha írni, bár olvasni könnyebb.
Feltéve persze, ha az embernek nem egy gyógyszer használati útmutatója az olvasmánya. Az unokák karácsonyi emlékként itthagytak egy kis vírust, amit feltűnően rosszul abszolváltam. Lehet, hogy fáradok ?  Szóval, antibiotikumot kaptam,- s mivel a doktornő felhívta a figyelmemet, hogy ez egy új gyógyszer, csak egy negyedet vegyek be belőle először- gondosan elolvastam az elolvasandókat. A papír több volt a dobozban ,mint a gyógyszer.

Ilyen dumák vannak benne:

A gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, ha Ön.....bla bla ....bal

- ha  Ön vagy időskorú
-ha Ön vagy bárki a családban hosszú QT szakasszal születettt
- ha Ön miaszténia gráviszban szenved

Most mi van ?????

Édes még a lehetséges mellékhatások:

Ritka (1000 beteg közül legfeljebb egyet érinthet)

Az inak és inszalagok fájdalma és gyulladása, melyek szakadáshoz vezethetnek. Leggyakrabban az Achilles ín érintett.


Még szerencse ! Ezt én mondom.

hát még leírhatnám, hogy az egyéb mellékhatások között szerepel olyan, mint máj vagy hasnyálmirigygyulladás, homályos látás,halláskárosodás. tovább is van mondjam még ?

Mára ennyi ! Remélem mindenki egészséges, vagyha nem vakon bízik az orvosában és nem olvas feölöslegesen használati útmutatót gyógyszerekhez.



1 megjegyzés:

Margó írta...

Sokszor, én is gondolatban "blogolok" ... no, meg a páromnak, 34 éve :)
Egyszer majd elérkezik az az idő, hogy amíg átolvassuk az útmutatót, lehet, hogy el is felejtjük bevenni a gyógyszert ... nem biztos, hogy rosszul járunk ...
Remélem, Éva, már rendben vagy, jó egészségnek örvendsz!!!