2011. június 2., csütörtök

A fantasy képhez.....

Tudom, hogy senki sem kérdőjelezte meg, hogy én csináltam a háttérképet, de azért szeretném megmutatni az eredetit, mert sokszor sikerül olyan képet kattintanom, ami annyira jellegtelen és unalmas, de valamiért nincs szívem kitörölni. Ezek a " valamire jó lesz mappában "kucorognak, időnként kegyetlen rendrakásnak esnek áldozatul, de a többség egy ilyen alkalomra vár, vagy egy olyanra mint a múltkor Secimának készített Balukás háttérkép Chonnenceau-ról.
Szóval ilyen volt:
 

Ilyen lett első nekifutásra, / a kiégett ég miatt a egy sötétebb textúrát húztam alá, és a Curves -sel sötétítettem, majd Hue -Saturation-nal színeztem /és azután következett az aprómunka a dodge és burn tool-lal. 
Szerintem érdekes még a tündér eredetije:




Már csak azért, hogy megmutassam mennyire más a színvilága ennek a képnek, és milyen nagyszerű eszköz a Match Color, ami nekem segített az én oldalam színéhez igazítani az eredetit.
Az az igazság, hogy gyermeteg lelkem mindig is vonzódott a mesékhez, ezért szerettem ezt a hangulatot. De talán ezt a legnehezebb igazán színvonalasan csinálni, mint pl. ez a kép ahonnan a tündért ollóztam, és ahonnan a gépem vírusirtója azonnal elhajtott, úgyhogy a nevét sem volt időm megjegyezni.
Ha sikerült ötletet adni, örülök. Legyen szép napotok !

3 megjegyzés:

krisssz írta...

Szuper lett! Elképesztő, mit kihoztál a fotóból! A tündér is klassz, remélem, vírust nem vitt a gépedre.

Secima írta...

Nem semmi, ahogy átalakítottad a fotódat! Én sem szeretek semmit kidobni, mert hátha egyszer még jó lesz valamire.
Baluka is milyen csodás hátteret kapott. :)

Rita(006) írta...

Szenzációs vagy ahogy megbütykölöd a képeket!
Ja, és Isten hozott a "jó lesz még valamire" gyűjtögetők táborába! :)