2010. szeptember 29., szerda

Hello Rita 006....

Nem vagy Te véletlenül pszichológus titokban ? Igen nem szeretem, ha azt hiszi apuka, hogy én nem tudom megcsinálni. Persze ha nem tudom, akkor bölcsen hallgatok. Itt az eredeti:
Különben ha érdekel a technika, szívesen leírom, mert nem titok. Nekem Photoshopból a 3 verzióm van angol nyelvű egyelőre, de ezzel sok mindent meg lehet csinálni már.
  • Szóval első lépésben  Ctrl J -vel másolatot készítek, utána                                                                          Layer- New Adjustment Layer-Curves /ezzel sötétitek kedvem szerint/
  • Újabb másolat majd
  • Gradient eszközzel létrehozom az új rétegen a megfelelő színt / én lila-sárgát használtam/
  • itt változtatok az Opacity-n /átlátszóság/ kb 40%/  és a blending módot Multiply-ra veszem.
  • Most ugrik a majom a vízbe mert Layer-Flatten Image, azaz a rétegeket egyesítem.
  • Ha van még csiszolni való akkor a burn vagy a dodge eszközzel dolgozgatok rajta itt ott.
  • A fényt pedig a Filte-Render-Lens Flare 35mm-el csináltam.
Lehet, hogy egy kicsit összecsaptam, ha fel akarod használni, de valami nem jó akkor szívesen segítek.

2 megjegyzés:

Margó írta...

Hááááááát, lehet, hogy mégsem lesz PS-em? .. és főleg nem angol nyelvűűűűűűűűű?! Már a GIMP-et kezdem jól ismerni! De akkor mit kapok magamtól a fényképezőgép mellé jövőre, amikor jövök nyugdíjba??:-)

Annyira jólesett a bejegyzésed - mindig, de most különösen -, amikor a boltot említetted! Melegség töltötte meg a szívemet! Nem is hittem, hogy lesznek, akik elolvassák a gondolataimat, hiszen tényleg terápia számomra, hogy kiírom magamból a gondolatokat, amik jönnek, foglalkoztatnak. Nagyon szeretem a scrapbookot, mert minden oldal után néhány dolog a helyére kerül bennem.
... és köszönöm, hogy Te is meglátogatsz és boldog vagyok, amikor a gyönyörű oldalaidat látom - nem túlzok, mindig van bennük valami finom, elegáns, izgalmas, harmonikus hangulat, ami örömöt hoz nekem:-)))

Rita(006) írta...

Ó, nem vagyok én pszichológus, csak nő és feleség, így magamból indultam ki.
Nagyon jó ahogy leírtad a folyamatot, nekem PS2 magyar nyelvűm van, ki fogom próbálni! A gradiant-ot soha nem sikerült még használnom, pedig csomó freebiet letöltöttem, de nekem nem megy, vagy az egész kép eltűnik mögötte, vagy nem látok semmi változást.
És valóban jobb az éjszakás változata! (bocsánat, tudod mit, ez maradjon kettőnk között, apukának nem kell erről tudnia)
Ja, és tessék feltölteni! Ne tartogasd magadnak!!!!!!!!!!