2011. január 21., péntek

Körbejárni a témát...

A cewe heti kihívása valami ilyesmi: lássunk, ne csak nézzünk! Persze ha az ember amatőr, szeretne mindent "hazavinni" a gépében ezért sokszor ész nélkül kattintgat. Legalábbis én így vagyok. Csinálok egy rakás képet, azután jön a szelektálás. Mindenhová viszem magammal az egyik laptopomat, és még aznap este kiválogatom "az ezekből lehet még valami" kategóriájú képeket. A többit törlöm. No, rendszerint később azok kellenének. 





Nem beszélve arról, hogy az első látásra teljesen érdektelennek tűnőkből lehet később texturázva, blendingelve, gradientezve valamit kihozni. Most is örültem, hogy meghagytam ezt a pár fotót,amit Potsdamban csináltam.
Potsdam különben is csodálatos, ha tudjátok nézzétek meg, mert különleges fotótémákat lehet ott találni. Mi ugyan nyár végén voltunk, de állítólag tavasszal is gyönyörű.
És itt van az a fotó amit kicsit átdolgoztam ezek közül.

2011. január 13., csütörtök

Köszi, köszi....

Köszönöm mindannyiotoknak a kedves szavakat és a biztatást.  Talán mégis érdemes csinálni.
Jó, hogy tovább lendítettetek.

2011. január 12., szerda

ATC és névjegykártya

Nagyon izgalmas volt ismét a cewe-n a kihívás.  Nekem azért is, mert én a névjegykártyáimat mindig nagyon egyszerűre terveztem. Soha nem tettem pl.fényképet vagy grafikát rá. Az ATC / Artist Traiding Card/ izgatott, mert régóta nézegettem, de nem mertem belefogni, mert azokon az oldalakon ahol lehet ezeket a kis kártyákat látni azt tapasztaltam, hogy nagyon feszes a kis kártyák tervezése. Sokkal kisebb a felület amin el kell valamit mondani. Nem beszélve arról, hogy ezek többsége azért igazi művészi munka.                    Azután ennek kapcsán elgondolkodtam , amit valamelyik kedves scrap-társam blogján olvastam, hogy van-e értelme ennek a hobbynak. Persze tudom, hogy a hobbyban nem kell értelmet keresni, mert akkor nem hobby. Azért ha valaki csinál valamit, még ha nem művészi érték is az, jól esik a figyelem a dícséret az elismerés.
Én személy szerint nem panaszkodhatok, mert a családomnak tetszik amit csinálok, sok dicséretet kapok, főleg Apukától, ami azért mindig tovább lendít. De ahogy nézegetem időnként a halmozódó albumokat és a betelő DVD-ket elfog a kétség. Vajon én is el fogom tüzelni halálom előtt mindet, mint ahogy szegény Mami tette ?
No, de félre bú ! Remélem ráérek még ezen gondolkodni. Addig is megmutatom, mit csináltam a hétre.

A legkedvesebb designer-emtől Gunhild Storeide-től vannak az elemek.

Az igazság az, hogy több változatot is csináltam, mielőtt a fenti  mellett döntöttem, de azért ez a másik is tetszik. Nagyon szeretem ezeket a rozsdabarna - arany színeket, de valahogy úgy éreztem, ez  névjegykártyának már nem jó, ATC-nek meg még nem elég jó. Ez csak úgy kiszaladt a kezemből.

Jó lesz még egyszer valamire. A fotón egy számomra teljesen ismeretlen angol színésznő van, aki Jane Austen
Emma-jának egy változatában játszik, de nem a főszereplő.
Hát egy kicsit megdolgoztam a fotót, nem tagadom, lehet, hogy a tulaj sem ismerne rá.

A keret szintén Gunhild Storeide-é.

2011. január 5., szerda

Mindenek előtt.... és cewe 85

Köszönöm mindenkinek a kedves gratulációkat és a jókívánságokat. Ha ezeken a kommenteken múlna nagyon szép évünk lenne. Persze én igyekszem pozitív lenni és bízni a jövőben.

A héten az új év kezdetére kellett utalni az oldallal. Hát persze, hogy az "uncsit " kellett megscrappelnem.
Krissz csodás új hátterét és díszét használtam valamint a MadHatterScrapbooking  jó kis medálját.

2011. január 2., vasárnap

Ajándékot kaptunk az Új Évre.....

Mindenkivel tudatom, hogy 2011.január 1.-én  délelőtt megszületett Zsófi nevű első unokánk. Egyelőre még csak álmélkodunk. Mit mondjak, gyönyörű !