2012. március 20., kedd

Cewe 146.kihívás

No ez lett volna a múlt héten, amiről természetesen lemaradtam. A négynapos ünnepek nekem a sütés főzés  örömét jelentik, a mosogatásról már nem is beszélve.
Azért ezt nem hagyhattam ki. Plakát, de valami vicces legyen !
Volt ez a kedvenc kis fotóm a netrőll. Hát nem édesek ?

2012. március 11., vasárnap

Zalacsányi tavaszolás

Mindenkinek ajánlom, aki nem ismeri és kellemes helyen akar egy kellemes hosszú hétvégét eltölteni. Wellness,fittness meg amit akar a kedves vendég a csokoládépakolástól kezdve az infraszaunáig. Szóval Hévíz és Kehidakustány között, a két nagy név miatt méltánytalanul háttérbeszorítva. Most ugyan még nagyon kopár volt minden, de nyáron és ősszel csodás lehet. Mi így is élveztük.

A Kastélyszálló főbejárata

A reggelit itt kaptuk

A folyosó

Az étterem kandallója

És a hab a tortán az ősparkban található Zalai Étkek Háza nevű kis étterem, ahol zalai ételkülönlegességek is kaphatók. Nekünk a csúcs a dödölle volt. Ettük fokhagymás tejföllel marhapörkölt mellé, és édességnek fahéjas szilvaszósszal.
Mindenesetre elmentettem a receptet. Ha sikerül, közkinccsé teszem.

Új fejléc.....

Kellett már az új fejléc, mert ezzel úgy vagyok, mint a frizurával. Normális embernek egy életen át egyféle frizurája van. Ezzel szemben nekem minden félévben más, és nem lesz egyre jobb. A lányommal azzal biztatjuk egymást: hátul jó !
No a fejléccel viszont ez nem működik, mivel elöl kell jónak lenni.
Mostanában a fekete korszakomat élem, mint anno Goya, csak kevesebb talentummal. De szeretem ezeket a max három színből álló képeket.
A scrappelés ezért is szorult kicsit háttérbe, no meg azért, mert nincsenek jól használható fotóim. Én például az unokáimról szinte egyetlen igazán jó fotót nem tudtam csinálni. No, talán a nyáron, ha újra hazajönnek és jó kis fények lesznek a szabadban. Addig mutatok ezekből a fekete-fehér képeimből,amelyek a pillanatnyi hangulatomat jól tükrözik. Kicsit múltbavágyás,kicsit az egyértelműség iránti igény van bennük.





Ha egyszer lesz időm és erőm akkor képeslapot csinálok belőlük.



2012. március 3., szombat

Tavasz van !

Talán ezzel a ragyogó napfénnyel eltűnik "rosszkedvünk tele " is. Már dolgozgattam a kertben és örömmel látom , hogy kezdenek kibújni a virágaim, és a kis törpe fűzfán is bontogat a barka.


2012. március 2., péntek

Puzsi vázlata alapján.....

A Cewe-n a héten Puzsi vázlata alapján kellet oldalt csinálni. Mivel volt egy kis szabadidőm én is beneveztem. 

Ezeket a pöttyös papirokat már régen szerettem volna felhasználni valahova, most adódott rá alkalom. Még mindig vonzódom a régi fotókhoz és mostanában így dolgozom fel.