2010. december 31., péntek

Az ünnepek elmúltával......

Hát elmúlt ez a Karácsony is. Voltak benne ilyen és olyan részek is, de azért a jó volt többségében. Sokan voltunk, de jókedvűen teltek a napok. Sok időm nem volt, mert én leginkább főztem és mosogattam. De nem bánom, mert elégedett vagyok. Majd most már lesz időm a scrappre is. De most még csak egy tegnap este /direkt ezért/ Kecskeméten készített fotóval kívánok mindannyiotoknak BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT !
Kívánom, hogy legyetek egészségesek, mert ez a legfontosabb,legyen mindig annyi pénzetek, amivel megoldhatjátok a felmerülő problémákat,legyen mindig a közeletekben Valaki, aki meghallgat és szeret, akit Ti is szeretni tudtok.
Ennyi, és itt a kép.

2010. december 18., szombat

Jut eszembe.........

Elkészültem a férjemnek szánt ajándékkal, nagyon remélem nem szakít régi jó szokásával és most sem fogja megnézni a  blogom. Háromféle címkét gyártottam, mert a pálinka is háromféle.

Először csináltam Apukáról egy fotót lepedő előtt.Nem tudom mennyire volt meg-
győző, amit mondtam, hogy miért is kell neki egy lepedő előtt a fürdőszobában pá-
linkás pohárból vörösbor ivást imitálni sapkában, de csinálta. Már megszokta, hogy ritkán kérek valamit de az is érthetetlen.
Azután a Krissz által leírt minta alapján a fotóból a PS-ben Image-Adjustment-Threshold  után ecsetet csináltam belőle. / Edit-Define Brush Preset /
A többi már gyerekjáték. A keret szintén egy ecset. A nemzetiszín szalag pedig egyszerű shape kiszínezve.
Szerencsére kapható öntapadós címke 14,5 x 10,5 cm-es méretben. Ilyet vettem, igaz a saját nyomtatómon nem sikerült valami tökéletesre a nyomtatás, de hát ilyen kis tételt nem vállal semmilyen nyomda.
Szóval ez lesz az egyik ajándéka szépen díszített előlappal ellátott kis mappába fogom berakni, amin az Ő képe lesz ahogyan a szilvát magozza. Remélem tetszeni fog Neki. Azért a biztonság kedvéért kap még két másik ajándékot is.

Fehér lesz-e a Karácsony ?

Nagy kérdés minden évben. Most olyan szép a falu, ilyenkor szívesen sétálunk.
És nekünk van betlehemünk is, igaz nem sok látszik belőle, mert le van takarva a hó ellen az eleje.

2010. december 11., szombat

Nálunk is esik a hó.........

Estefelé kezdett el esni a hó nálunk is, muszáj voltam kimenni fotózni. Na nem minden kép sikerült, de a hangulata megvan.

2010. december 7., kedd

Cewe 81.kihívás

Az idén is eljött a Mikulás, -ez volt a hét témája.-, de nálunk pillanatnyilag nincsenek kis gyerekek akik olyan édesen tudnak örülni. Azért mi is odalopjuk egymás cipőjébe a csomagocskát, de az azért más. Abból azért nem igazán érdemes oldalt fabrikálni.
Volt egyszer egy nagyon jó történet Mikuláskor. de akkor még nem fotóztam így nincsenek dokumentumok.
A fiam akkor volt elsőéves és az ország másik végébe járt főiskolára, amit szívből utált. Szerettem volna egy kis vidámságot csempészni az életébe a  közelgő vizsgaidőszak előtt. Feladtam Neki egy csomagot Mikulásra, de feladónak nem a magam nevét írtam, hanem azt, hogy Mick Ulasch. No és valami fals címet, de már nem emlékszem pontosan mit. Hát arra nem számítottam, hogy a fiam mivel angolos volt nem úgy olvasta össze a nevet, ahogy kellett, hanem  MájkAles-nek. Ezt ugye utólag mesélte , hogy állt sorba a postán a csomagért és közben azon eszelt, ki a bánat ez a májkales, amikor egyszerre csak fény gyulladt a megfelelő helyen. Persze elkezdett nevetni, mindenki csak lesett, hogy mi a baja. Ne mondjam, azonnal tudta azt is ki küldte.
Szóval itt a heti oldalam, amin a villachi templom tornya látszik gyönyörű karácsonyi fényfűzéresőben.
A Mikulás már távozóban /Kubivet készletéből/.

2010. december 2., csütörtök

Miket veszek karácsonyra...

Itt reagálok a megjegyzésekre. Rita kérdezte, ki az SB oldal modellje. Ő a lányom, épp egy éve az esküvőjén készült a kép.
Hú de örültem, hogy Nektek is tetszett ez a teavirágos dolog, mert kicsit problémáztam azon, vajon értékelik-e azok akik kapják. Én utálok ugyanis olyasmit ajándékozni, aminek nincs köze az ajándékozotthoz, vagy esetleg nem tudja értékelni.
Ritának és persze mindenki másnak is akinek plusz ötletekre van szüksége ajánlanék még egy jópofa helyet ahol már vásároltam itt. Én pl. fiatal házaspárnak vettem világítós zuhanyrózsát, de érdemes a többi dolgot is megnézni.
De ma például vettem az Aldiban  az idős barátnőmnek egy nagyon szép natur fa teásdobozt 1490 ft-ért és ugyanott vettem bele filteres teákat. Nekem már van ilyenem, tavaly magamat leptem meg, nagyon szeretem, mert ha a gyerekek itthon vannak vagy vendégeink vannak szeretnek válogatni.
Megint más valaki, aki este már vacsora után nem tudja bevette-e a gyógyszerét vagy sem ilyen gyógyszertartót fog kapni, innen.
A drága férjemnek,- aki remélem nem bukkan rá éppen most a blogra-, egy eredeti thai lábmasszázsra fogok  ajándékutalványt venni, plusz, az idén ugye már engedéllyel főzetett saját pálinkájára négyféle címkét terveztem és meg is csinálom addig. Az öntapadós címkéket az Office Depot-ba vettem. Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha valami ötletes dolgot látok, továbbadom.
Jó vásárlást és ötletelést !

2010. december 1., szerda

Kihívások még Karácsony előtt

Nyilván kihasználom az utolsó hetet, amikor nem kell még semmit sem csinálnom és készítek oldalakat.
Ha bejön a nagy ünnepi hajrá, azt hiszem a gépem sem fogom tudni hol van.
A szokásos heti cewe 80. kihívás a karácsonyi lista:
Imádom a karácsonyi bevásárlásokat. Engem nem zavar, hogy mindenki rám bizza, hogy vegyek meg helyettük is mindent. Így azután 2-3 listával szaladgálok, de már igen jó állok ezen a fronton.
Akinek nincs meg az ajándéka, annak is megvan az elképzelés, hogy mit kap. Igaz én egész évben olyan szemmel nézelődöm, hogy esetleg jó lesz karácsonyra. Szeretek az interneten is vásárolni . Remek ajándékot találtam az idén is itt.
Az oldalhoz felhasználtam Granny Art fűzős szalagját. A háttér és a lámpa saját.
Az ecseteket amelyeket innen töltöttem le kicsit / nem is kicsit /átalakítottam.


A másik oldal az SB kihívására készült.

Ez egy teljesen más stílusú oldal, de nekem tetszik. A virágokat az RpspHSW készletéből vettem.
Jó éjszakát mindenkinek, megyek, mert van egy jó karácsonyi hangulatú könyvem.